NOVOSTI

Pratite novosti i događanja iz Dalmonta.IZGRADNJA I PORINUĆE RO-RO PUTNIČKOG BRODA DA-06

IZGRADNJA I PORINUĆE RO-RO PUTNIČKOG BRODA DA-06

U subotu, 16.09.2017. održano je svečano porinuće RO-RO putničkog broda za naručitelja "Rapska plovidba". 

Trajekt je duljine 79 metara a širine 17,5. Moći će prevoziti 100 automobila i 595 putnika ljeti, te 495 zimi na liniji između Stinice i Mišnjaka na Rabu. Na njemu će raditi 10 članova posade. Vrijednost trajekta je 7,9 milijuna eura, a gradnja se financira iz vlastitih sredstava Rapske plovidbe i kreditima HBOR-a, Erste banke i BKS banke iz Rijeke.

Direktor brodogradilišta Dalmont Ivan Ivić istaknuo je tijekom porinuća da ovaj trajekt, prvi brod koji se porinuo u okviru Dalmonta koji djeluje na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta Kraljevica, predstavlja sve ono za što su se zalagali u Dalmontu od osnutka prije 25 godina.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da je ovaj posao gradnje broda za domaćeg naručitelja u domaćem brodogradilištu pozitivno svjetlo za gospodarstvo. Neki su smatrali da brodogradilišta u Kraljevici više neće biti, ali ovo porinuće pokazuje da može i ovo brodogradilište, ova županija i cijela Hrvatska, naveo je ministar.


KOD NAS: RADNICI = TEMELJ

KOD NAS: RADNICI = TEMELJ

Radnici su temelj našeg poduzeća, te konstantno brinemo o njihovom zdravlju i sigurnosti, poštujući zakone i pravne procedure.


KRALJEVICA - NAJSTARIJE BRODOGRADILIŠTE U SVIJETU!

KRALJEVICA - NAJSTARIJE BRODOGRADILIŠTE U SVIJETU!

Naše brodogradilište je jedno od najstarijih u svijetu. Brodogradilište u Kraljevici osnovano je 1729. godine, te se smatra jednim od najstarijih brodogradilišta koje kontinuirano radi.


DOBRODOŠLI NA NAŠE NOVE STRANICE

DOBRODOŠLI NA NAŠE NOVE STRANICE

Ponosni smo objaviti pokretanje naše nove redizajnirane web stranice. Željeli smo dizajn koji je moderniji , te da olakšava Vama pronaći informacije koje tražite.