O NAMA

Dalmont nudi usluge za popravak, izgradnju i održavanje brodova i plovila. Sjedište i većina poslovanja smještena je u Kraljevici (20 km udaljeno od grada Rijeke).

OSNOVNE INFORMACIJE

Ime poduzeća: DALMONT d.o.o. 

Osnovano: 1992.

Vrsta organizacije: Društvo s ograničenom odgovornošću

Područja djelovanja: Izgradnja i održavanje plovila, brodova, platformi...

Broj zaposlenika: 155

Predsjednik: Ivan Ivić

Trgovačko društvo Dalmont d.o.o. osnovano je u rujnu 1992 godine pri Trgovačkom sudu u Rijeci, sa sjedištem u Kraljevici s kontinuiranim uspješnim poslovanjem, društvo je 100% privatno vlasništvo direktora i člana uprave gdina. Ivana Ivića.

Tijekom godina društvo se je usavršilo te specijaliziralo za rad na novogradnjama te remonte raznih tipova brodova i plovnih objekata. Novogradnje uključuju jahte, trajekate, katamarane, ribarice, chemical tankere - namijenjene za prijevoz asfalta, te izgradnju nepomičnih odobalnih objekata - platformi. Predmetne radove izvodili smo za naručitelje s kojima i trenutno uspješno surađujemo, a istaknuli bi: nacijonalni brodar Jadrolinija, Brodogradilište 3. Maj, Brodogradilište V. Lenac, Brodogradilište Lp - Mali Lošinj, Brodogradilište Kraljevica.

Dalmont d.o.o. je tijekom poslovne suradnje s brodogradilištem Kraljevica postao glavni i najutjecajniji kooperant brodogradilišta na temelju dugogodišnjeg stručnog i profesionalnog poslovanja u izgradnji i remontu brodova. Nakon izgradnje serije manjih brodova unutar samog brodogradilišta, vođeni željom za daljnjim stvaranjem i razvojem, Dalmont d.o.o. dana 21. listopada 2014. g. potpisuje ugovor o prijenosu koncesije.

Time se od strane Dalmont-a preuzima i cjelokupno brodogradilište Kraljevica, najstarije brodogradilište na istočnome Jadranu s kontinuiranom tradicijom brodogradnje još iz 1729 godine. Preuzimanjem brodogradilišta spojeno je znanje i iskustvo stečeno u brodograđevnoj djelatnosti te višestoljetna tradicija izgradnje brodova i plovila.